Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев съобщи, че до момента са продадени над 15 хиляди билети за реванша със Стяуа, който е утре от 21:45 часа на "Васил Левски". Разградчани паднаха с 0:1 в първата среща от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. В Лудогорец се надява цесекарите, които утре ще подкрепят Стяуа на "Васил Левски", да кротуват и да не създават проблеми.

Петричев коментира и информацията от Румъния, че разградчани се гласят да домакинстват на "Арена Национал" в Букурещ, ако се класират в груповата фаза на Турнира на богатите.

„Всичко, което е предвидено в плана, е изпълнено. Останаха само тренировките на двата отбора. Стадионът придобива завършен вид. Мога да кажа, че сме готови. И остана да го напълним. Последната ми информация е за малко над 15 000 продадени билети. Не очаквам да запълним целия капацитет. Отпускарски период е. Но поне колкото с Базел очакваме да има на Националния стадион“, обясни Петричев в ефира на "Дарик" радио.

„На нас все ни се случва да играем с приятели на българските грандове "Левски" и ЦСКА. А очаквам привърженици на ЦСКА да бъдат в сектора на Стяуа. Надявам се мирно да подкрепят, за да може всичко да мине нормално. Ние казваме на всички, че са добре дошли. Апелираме да спазват нормите. Имам информация, че доста хора ще бъдат на стадиона и трябва да вземем всички мерки. Готвим се за всякакви сценарии, но не вярвам. По мирен начин очаквам да подкрепят Стяуа и феновете на ЦСКА, които имат това намерение. С ЦСКА сме имали нормални отношения през годините. Лудогорец не мрази никого, дебело искам да подчертая“, каза Петричев.

„Не мога да отговоря колко още години ще ни дават да домакинстваме на „Васил Левски“. Разликата между нашия Национален стадион и „Национал Арена“ е космическа. Пълни измислици са, че ще домакинстваме занапред в Румъния. Това може да се случи само ако от УЕФА кажат, че не можем да домакинстваме в София, но нямаме такива индикации. С колегите от УЕФА говорим и за следващите мачове“, продължи шефът в клуба от Разград.

„Ние си оставаме приятели с по-голямата част от отбора, с играчите, които са били в него. Категорично мога да кажа, без да питам господин Домусчиев, че проектът Лудогорец се движи в ход и дори самото ново влизане в групите на Лига Европа отново е успех. Този въпрос изобщо не стои. Утре е голямата цел. По никакъв начин няма да пипнем отбора, защото искаме да се представим отново и в Лига Европа и да станем шампиони на България. Аз съм голям оптимист, че можем да се класираме за Шампионската лига. Ако нещо различно се случва, то е че ще налагаме още момчета в състава, освен Кристиян Китов", добави Петричев.

"Ще направим всичко по силите ни мелодията на Шампионската лига да звучи на „Васил Левски“ до края на годината. В четвъртък е жребият за Шампионската лига, в петък е този за Лига Европа“, завърши Ангел Петричев.

Реваншът между Лудогорец и Стяуа е утре от 21:45 часа и ще бъде предаван на живо в БЛИЦ и в ефира на btv action.

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите