Мощни оферти от България е получил Григор Димитров, съобщиха източници на БЛИЦ. Те обаче не са свързани със спорта, а с политиката. Както е известно, на 5 октомври предстоят парламентарни избори. За целта представители на няколко партии са направили всичко възможно, за да се свържат с Гришо и да го поканят на рекламно лице. Идеята била

ликът на хасковлията
да грее по стотици
билбордове в страната


Нещо повече – някои са настоявали Григор Димитров да вземе участие в клипове, които тепърва ще ни заливат пред телевизионните екрани и интернет пространството.

Гришо обаче тактично  отказал, обявявайки, че няма никакво намерение да се обвързва с когото и да е било. Тенисист №8 в света обявил, че е аполитичен и  не симпатизира на нито една партия. И съвсем възпитано добавял, че желае успех на всички на изборите, а мечтата му е една – България най-сетне да стъпи на краката си.

“Търсиха го откъде ли не. Звънят най-вече на баща му, защото Григор  преди  два месеца си смени номера на мобилния телефон. Въпреки това някой от рекламните отдели на партиите са успели да научат новия. Той  не им вдига, макар че те са го залели и със съобщения. Григор е категоричен – никаква политика. Гледа си само тениса, Мария Шарапова и нищо друго. Момчето си е оправило живота, а и рядко се застоява в България. Естествено, той иска нещата у нас да се стабилизират, но няма намерение да става рекламно лице на тази или онази партия”, обявиха близки до най-добрия тенисист в цялата ни история.

И докато обръща гръб на политиците, Гришо прави всичко възможно, за да угоди на любимата си Маша. БЛИЦ научи, че Григор е помолил майка си Мария да запратя ръкавите и да започне да вари лютеница. Домашната вкусотия, която е традиционна част от родната кухня, се харесва адски много на Шарапова. Рускинята твърдяла, че никъде по света не може да намери по-вкусно нещо за ядене. За да се хареса на снахата, майката на Григор приготвила десетки бурканчета с лютеница. Даже твърдял, че благодарение на уникалния хранителен продукт, половинката на нейния син ще се представи отлично на предстоящото Открито първенство на САЩ по тенис. US Open стартира в началото на следващата седмица – на 25 август, а Мария Шарапова ще се опита да повтори успеха си от 2006 г. Тогава Маша триумфира с купата в Ню Йорк, побеждавайки на финала белгийката Жюстин Енен с 6:4, 6:4.

Гришо пък ще се опита да се представи на високо ниво на турнира от Големия шлем, след като рано отпадна в Синсинати преди няколко дни.

Негови близки разкриха, че основната причина са слабото му представяне последния път е нелепа контузия. Григор

получил леко
разтежение на
бедрен мускул,


докато заедно с Шарапова правели упражнения.

“Нещо са се шегували. Тя твърдял, че Гришо не може да прави шпагат. Това го ядосало. Ама докато си разтягал краката, станала белята. За щастие не е нещо сериозно. Въпреки това болките не спирали по време на турнира и нашето момче отпадна още в самото начало от един висок, здрав, но неизвестен поляк. Сега вече е добре и всички му стискаме палци да стигне колкото се може по-надалеч в Ню Йорк”, надяват се от обкръжението на най-добрия ни тенисист, който доста понатрупа банковата си сметка.

Неговата печалба от наградни фондове вече надхвърли... 4 милиона долара. Или казано най-точно – конкретната сума е 4 165 307 американски долара!

“Само допреди една година парите на Гришо бяха около 1 милион. За 365 дни те набъбнаха страшно много. Да е жив и здрав. Нито ги е откраднал, нито ги е спечелил на хазарт!”, защитават Григор Димитров най-близките му приятели.

Те разкриха, че Гришо си е набелязал някакъв мощен мотор, който карат само професионалните състезатели. Но какви точно са марката и моделът, остава в тайна. Григор е маниак на тема автомобилни спортове и мнозина твърдят, че ако не се е бил ориентирал към тениса, днес щеше да хвърли по състезанията. Твърди се, че Димитров ще извади няколко хиляди в зелено, за да се сдобие със звяра. Роденият на 16 май 1991 г  хасковлия подготвял и “скромни” подаръци на майка си и на баща си.

Най-вероятно Гришо
ще им купи апартамент


в София, където двамата да нощуват при кратките си пребивавания в столицата. Баща му Димитър Господинов и майка му Мария не искали да изоставят Хасково. Предпочитали да живеят в по-малък град, понеже не обичали шума и лудницата. Но въпреки това Григор държал да ги зарадва със софийско жилище, за да не висят постоянно по хотели.
Съвсем наскоро Гришо направил жест и на баба си и дядо си. Изпратил им пари за лекарства, тъй като старците едва се оправяли в скъпотията с изключително ниските ни пенсии.
Вяра ТЕНЧЕВА