Мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко за титлата на Международната боксова федерация IBF беше отложен заради контузия на украинеца. Новината на "Билд" за проваления двубой БЛИЦ първи написа в българското интернет пространство, след което заваляха гневните коментари на наши сънародници, които се гласяха да подкрепят Кобрата във важната битка на 6 септември. Датата обаче се променя, а заради проваления мач настава голям организационен хаос.

От промоутърската компания на Кличко, която организира срещата с Пулев, увериха, че закупените билети за 6 септември, ще важат за новата дата. Украинецът посочи 15 ноември, но още не е окончателно ясно дали точно тогава ще бъде мачът му с Кобрата.

Още преди месеци българи се сдобиха с пропуски за интригуващата и очаквана с нетърпение битка. Уреждаха самолетните си билети, плащайки ги предварително. Сега обаче нещата се променят и Кличко създава главоболия не само на Пулев, а и на много хора. Различните туроператори, които отдавна са планирали екскурзиите си, също сега имат редица проблеми и им се налага да правят промени при така стеклите се обстоятелства.

"Хаосът е пълен. Всичко се обърка, плановете ни отидоха на вятъра. Горим с парите, които дадохме за самолетни билети", оплакаха се недоволни фенове на Кобрата.