Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко си избра датата 15 ноември за мача с Кубрат Пулев. Това обяви мениджърът на украинеца Бернд Бьонте, който потвърди за получената контузия на звездата, която наложи отлагането на планирания за 6 септември бой с Кобрата. Новината на "Билд" за проваления двубой БЛИЦ първи написа в българското интернет пространство. Както вече стана ясно, Кличко има разкъсан мускул на бицепса на лявата ръка. Лекарите са му предписали четири седмица почивка.

Първоначалните информации бяха, че мачът Кличко - Пулев ще бъде отложен за края на октомври, но Бьонте каза пред ESPN, че желанието на украинеца е да се бие с Кобрата в средата на ноември. Той също така потвърди, че почти сигурно мачът ще остане в зала "О2 Arena" в Хамбург. Всички места в съоръжението бяха разпродадени. Бьонте информира, че всеки, който си е взел пропуск за 6 септември, ще може да влезе с него и на новата дата, стига да се утвърди окончателно 15 ноември, каквито са очакванията.

"Още в петък Влад усети проблеми в бицепса, но си помислихме, че става въпрос за нещо минимално. Все пак отиде в болницата в Австрия и там му направиха изследвания, които показаха разкъсване на мускула. Той беше в страхотна форма, беше се подготвил невероятно с перфектните противници и сега много съжалява, че няма да може да играе на първоначално определената дата. Надяваме се, че боят ще е в същата зала и вярваме, че ще е на 15 ноември", каза Бернд Бьонте.

"Засега още не е окончателно сигурно. Трябва да се разберем с ръководството на залата и да видим дали ще е свободна за тази дата. Трябва да се съобразим и с програмата на телевизията, която държи правата за този мач. Не на последно място трябва да се съобразим и с федерацията, защото този двубой е задължителен в програмата й", добави мениджърът на Кличко.