Австралиецът Даниел Рикардо ликува на пистата "Спа" в Белгия, печелейки третата си победа за сезон 2014 и трета в кариерата си до момента във Формула 1. Пилотът на Ред Бул се възползва от сблъсък между Нико Розберг и Люис Хамилтън, при който германеца извади британеца от състезанието.

Розберг завърши втори, като отново привлече вниманието със скандалното си поведение спрямо своя съотборник в Мерцедес. Още във втората обиколка германецът извади британеца от състезанието. Розберг опита да изпревари Хамилтън след завоя в края на старт-финалната права, но закачи задната лява гума на болида на Люис с предното си крило. Гумата на британеца се спука, което означаваше ранно преминаване през бокса и връщане назад в класирането. Хамилтън успя да стигне от бокса, но в крайна сметка не завърши състезанието, след като беше изваден от строя от съотборника си, който финишира втори, на 3.383 секунди от Рикардо.

По този начин Розберг увеличи преднината си на върха в класирането при пилотите с 29 точки. Германецът е на върха с 220, Хамилтън има 191, третият Рикардо е със 156. Трети в днешното състезание завърши Валтери Ботас с Уилямс, който е четвърти в класирането при пилотите със 110 точки. Четвърти е Фернандо Алонсо със 119.

Четвъртата позиция на "Спа" зае Кими Райконен с Ферари, а петата Себастиан Фетел (Ред Бул). Останалите места в зоната за разпределението на точките заеха Магнусен и Бътън от отбора на Макларън, Алонсо с Ферари завърши осми, следван от Серхио Перес (Форс Индия) и Данил Квят (Торо Росо).

f1_spa.jpg


Кадри от случилото се между Розберг и Хамилтън:

hamilton_rosberg.jpg