Над 200 души се събраха в село Ясно Поле да изпратят Стоичко Стоичков - бащата на Христо Стоичков. Някои отидоха с шествие до гробищата, други - с коли. Роднини на семейството разказаха, че в последния месец Христо Стоичков е бил неотлъчно до баща си, с което потвърдиха новината на БЛИЦ още от петък, малко след като долетя тъжната вест. Стоичко е починал в петък в 2 часа през нощта. Камата е разбрал от сестра си Петя на другата сутрин за трегедията.

Днес Христо и брат му Цанко се изправиха пред медиите с молба да не бъдат правени и публикувани снимки на шествието и погребението, което тече в момента. Голямата молба беше да се слагат снимки на живия Стоичко. "Никакви снимки. Ако някой снима и публикува, ще се занимавам лично с него", каза Христо на журналистите, които мигом прибраха фотоапаратите и изпълниха молбата.

Да изпратят бащата на футболната легенда дойдоха кума на футболната легенда Атанас Узунов и много футболисти от Етрополе. Съпругата Марияна и двете дъщери не успяха да долетят от Маями. Съпругата на починалия - леля Пенка, е в много лошо състояние, цялата в черно, от три-четири дни не спира да плаче, споделиха близки на почернената фамилия. Плътно зад ковчега вървяха Христо, Цанко и сестра им Петя, а след тях майка им подкрепяна от близки. Леля Пенка не спря да плаче по време на цялата траурна церемония. Хора, които присъстваха на погребението, казаха само добри думи за починалия. Те припомниха, че е бил добър и земен човек, който никога не е парадирал с името на сина си. Казаха, че е бил отзивчив и винаги е правел добро на съседи и съселяни.
КРИСТИНА ИВАНОВА/БЛИЦ