Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал призова феновете на отбора към търпение. Както е известно, "червените дяволи" загубиха на старта на сезона от Суонзи с 1:2 на "Олд Трафорд". Към холандеца вече се изсипаха и първите критики.

"Винаги е така. През последните две седмици бяха Краля на Манчестър, а сега съм Дяволът. Футболният свят и особено медиите винаги са по този начин. Феновете на Манчестър са интелигентни, а и вече казах на няколко пресконференции, че първите три месеца ще бъдат много трудни както за клуба, така и за неговите фенове.

Това го казах и на Ед Уудуърд, и на Глейзър, така стоят нещата към този момент. Бях нает заради моята философия, а не заради това, че съм добър и мил човек. Действително съм такъв, но не затова съм начело на Манчестър Юнайтед, заяви Ван Гаал.

- Няма да ме уволнят. Тук съм, за да направя нов отбор. Този процес изисква време. Идвам с друга философия и това е трудно, защото трябва да науча всички на нова информация. Например, сега трябва да карам отляво и трябва да внимавам много, за да карам правилно тук. Същото е за играчите, които трябва да свикнат с новата система.

Феновете трябва да разберат това. Играчите вярват в това и трябва да покажат това, но ще бъде трудно. Всички трябва да повярват в новата философия."