Футболистите от националния отбор по плажен футбол изпратиха отворено писмо до президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Ето какво се казва в документа, подписан от състезатели, треньори и ръководители на отбора:

              Уважаеми Г-н Михайлов,

     С настоящето писмо, състезателите и ръководителите от Българския национален отбор по плажен футбол, искаме да изразим нашата благодарност лично към Вас за това, че успяхте да осигурите нашето участие на Супер финала от Евро лигата в Торедембара /Испания/. Всеки един член на делегацията, даде всичко от себе си да защити името на България и да утвърди много доброто представяне на отбора, в тазгодишното издание на Евро лигата. Въпреки негативното настроение и тежкото финансово положение, благодарение на Вас и Вашите услилия, успяхме да сбъднем една многогодишна наша мечта, а именно да класираме България на Супер финал, редом с великите сили в този спорт Русия, Испания, Италия, Португалия, Полша, Швейцария и т.н.

     Седмото място в крайното класиране и утвърждаването на Българския национален отбор по плажен футбол на Европейската карта е огромна отговорност на всички нас и не се съмняваме, че и в бъдеще ще продължите да ни подкрепяте, защото Вие сте бил Голям спортист и знаете, какво е чувството да чуеш химна на България и да видиш трикольора!

БЛАГОДАРИМ Ви още веднъж, Г-н Михайлов!

С уважение:

1.     Костадин Иванов – Капитан

2.     Мартин Великов

3.     Георги Минков

4.     Калоян Цветков

5.     Филип Филипов

6.     Георги Филипов

7.     Добромир Господинов

8.     Георги Тузаков

9.     Илиян Илиев

10.  Костадин Меразчиев

11.  Живко Парашкевов

12.  Иван Мартинов

13.  Симеон Христов – Старши треньор

14.  Калоян Георгиев – Мениджър

15.  Иван Ганчев - масажист