Ръководството на Българския олимпийски комитет реагира като ужилено след избухналия скандал с плувкинята Георгия Кадоглу. Майката на спортистката обяви вчера, че дъщеря й е настанена в една стая с четири момчета на летните младежки олимпийски игри в китайския град Нанджин. Тя добави, че подобен хаос пречи, а не помага на състезателите ни.
 
Предлагаме ви съобщението, изпратено от БОК до БЛИЦ:
 
“Българският олимпийски комитет уточнява, че в олимпийското село на
младежките игри в Нанджин сред българските състезатели няма настанени в една стая момичета и момчета. Конкретно визираната Георгия Кадоглу е
единствената, която е сама в стая.
 
В олимпийските села настаняването на спортисти и треньори обикновено е в отделни стаи на апартаменти, построени в сгради на бъдещи жилищни квартали. Това е практика във всички национални делегации на всички досегашни олимпиади.
 
В Нанджин Кадоглу е настанена сама в единствената двойна стая на ап. 304, който е с две бани и две тоалетни, като нито състезателка, нито треньор досега не са споменали за проблем пред ръководството на мисията ни.
Разпространената невярна информация вероятно е породена от неинформираност или объркване на стая с апартамент. Разчитаме на коректност и адекватност при опровергаването на въпросната неистина. Надяваме се младите български олимпийци да бъдат оставени на спокойствие, за да продължат успешното си представяне в Нанджин”.