Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Георги Младенов се чувства предаден от Павел Маринов, Александър Янев и Чавдар Костов. Тримата бяха изхвърлени от тима заради системно нарушаване на режима. Последният хит бе консумация на алкохол в нощта преди заминаването за мача с Холандия, на което се появиха махмурлии.

"Отборът не коментира нищо, когато обявих решението си. Говорих с капитана Божидар Аврамов. Казах му, че и той трябва да чувства неудобство. Като капитан трябва да разбере какво се случва и да предотврати нещата. В никакъв случай Божидар няма вина за техните действия. Не смятам, че е нормално играчи на националния отбор да си позволяват такива волности."

"Отношението на тримата е скандално. Смятате ли, че някой от тези играчи ще се държи така с треньора или президента на клуба си. Аз му обяснявам на един от тях какво трябва да прави, а той ми отвръща да си гледам баскетбола. Всичко опира до финанси. Защото в националния отбор няма кой да ги глоби. В клубовете получават в пъти повече пари и ако бъдат санкционирани с една заплата, тогава боли.

Националният отбор не е изтрезвител. Ние с Георги Глушков не сме пъдари, да се крием по ъглите и да ги дебнем, за да ги прибираме от дискотеките. България е чест. Аз все още настръхвам от химна. Има такива, които се смеят на него", коментира Младенов.

"В Самоков имаше един подобен случай. Тогава говорихме и се разбрахме с провинилия се. Беше казано да не напуска лагера, а той излезе в 22:30 часа. Върна се в 23:00 часа. Оказа се обаче, че е имало и друг такъв случай. Но късно разбрахме за него. И сега пак. Крайно време беше да се предприемат конкретни действия."

"Не знам кой на кого трябва да се извинява. Вратата не е затворена за тримата. Какво ме попитаха тримата и дали ми се извиниха ли?! След закуска само ме попитаха дали могат веднага да си тръгнат. Според вас, готови ли са да се извинят при това им поведение?"

"Асен Великов и Божидар Аврамов ми казаха, че са говорили с отбора и всички стоят зад мен. Съгласни са с решението ми. Но момчетата ме помолиха да не изкарвам тримата като най-черните, защото вероятно във времето е имало и други, които са стъпвали накриво. Благодаря им за подкрепата", добави специалистът.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ