Юношата на ЦСКА Станко Йовчев отново ще играе в Гърция. Разделилият се с Локомотив (Пловдив) нападател съобщи пред БЛИЦ, че е подписал договор с Пансерайкос, който е за срок от 2 години. Преди време Йовчев игра в Катерини, след което беше върнат на "Армията" през 2011-а. Сега нападателят се надява да бележи по терените в южната ни съседка и да помогне за скорошното връщане на Пансерайкос във втора дивизия, а след това и в Суперлигата.

"Много съм доволен от преминаването ми в Пансерайкос. Надявам се да играя редовно и да радвам феновете на отбора. Направих крачка напред и се надявам да продължа само нагоре. Силно желая да запиша успехи с Пансерайкос и в Гърция да покажа качествата си. Запознах се със съотборниците, приеха ме много добре. Не познавам никой в Пансерайкос. Преди време тук е играл Йордан Тодоров. Има само добри отзиви за него", коментира Станко Йовчев пред БЛИЦ.

Доскоро част от Пансерайкос е бил и бившият вратар на Вихрен и Локомотив (Пловдив) Флориан Лучини, който обаче е напуснал след края на миналия сезон.

Заради огромни дългове Пансерайкос последва примера на АЕК и се озова чак в трета дивизия, започвайки на чисто. Целта е до 2 години новият отбор на Станко Йовчев да бъде част от Суперлигата, като се очаква в настоящото първенство да няма особени затруднения и бързо да се изкачи нагоре.

Вече на гръцка територия Станко Йовчев също се включи в набралата бясна скорост кампания със заливането с ледена вода. Той прие предизвикателството, отправено му от Антон Карачанаков и предизвика бившия си съотборник в ЦСКА и Локомотив (Пловдив) Александър Якимов и още двама свои приятели.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ