В “Левски” са или слепи, или са заспали, или си нямат хал хабер за какво иде реч. То реч има, ама победите липсват. Всеки говори, акъл дава, ама дотук. От пустия му автогол на Везалов “сините” се закачиха на везната, тласкаща ги надолу вместо нагоре. Този нелеп шут, отнел най-сигурната титла в историята на клуба, още си носи последствията. Кризата започна от нещастния за сектор “Б” миг и продължава до днес.
Всъщност, ако трябва да сме по-точни – Везаловата нелепост само удължи и задълбочи агонията. Мъката витае зловещо на “Герена” от 2009 година. Оттогава до днес – ни титла, ни купа, само калъфки...
 
Та да си дойдем на думата. Кой е последният треньор, направил “Левски” шампион – Емил Велев. Кокала бил такъв, Кокала бил онакъв, ама откакто Кокала се махна, “сините” не могат да се докопат до... кокала. В момента той е безработен. И е най-успешният в последните години от безработните треньори. През 2009 година изведе “Левски” до титлата, а през 2011 и 2012 два пъти водеше на финала за Купата на България Славия и Локомотив (Пд). Като добавим и че Велев е закърмен със “синята” идея, ето ви достатъчно аргументи да го видим отново на “Герена”. Там обаче не чуват и не виждат, когато стане въпрос за Кокала... Направиха някакви намеци, че може да го върнат и толкоз. Ама кога и като какъв - не е ясно... То какво ли му е ясно в "Левски" - мъгла, синя мъгла.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ