Новият селекционер на Аржентина Тата Мартино не прати повиквателна на нападателя на Ювентус Карлос Тевес, който не бе и сред избраниците на Алехандро Сабея за Мондиал 2014 в Бразилия.

Голяма част от специалистите очакваха, че с идването на Мартино и Тевес ще се завърне в състава на „гаучосите”, но той не попадна в сметките на специалиста за контролата срещу световния шампион Германия на 3 септември в Дюселдорф. Мачът ще бъде бенефис за капитана на Бундестима Филип Лам, който обяви оттеглянето си от отбора след спечелването на световната титла.

Тевес не е играл за Аржентина от 16 юли 2011 година. Тогава „гаучосите” отпаднаха от Уругвай след дузпи в домашната Копа Америка, а нападателят бе един от грешниците при изпълненията от бялата точка.

Съставът на Аржентина за контролата с Германия:

Вратари: Серхио Ромеро (Сампдория), Мариано Андухар (Катания)

Защитници: Пабло Сабалета (Манчестър Сити), Федерико Фернандес (Суонзи), Есекил Гарай (Зенит), Маркос Рохо (Ман Юнайтед), Уго Кампаняро (Интер), Хосе Басанта (Фиорентина), Мартин Демикелис (Манчестър Сити)

Халфове:
Хавиер Масчерано (Барселона), Анхел Ди Мария (Реал М), Лукас Билия (Лацио), Рикардо Алварес (Интер), Аугусто Фернандес (Селта), Енцо Перес (Бенфика)

Нападатели: Лионел Меси (Барселона), Серхио Агуеро (Манчестър Сити), Гонсало Игуаин (Наполи), Родриго Паласио (Интер), Есекил Лавеци (ПСЖ)