Петя Неделчева се класира за полуфиналите на сингъл и на двойки жени на международния турнир по бадминтон с награден фонд 5 хиляди долара, който се провежда в зала "София". Неделчева, номер 2 в схемата на сингъл, се наложи над Каролине Хойм (Естония) с 11:6, 11:3, 11:8 за 24 минути. Следващата й съперничка е Неслихан Иджит (Турция).

На двойки Неделчева и Димитрия Попстойкова спечелиха на четвъртфиналите срещу рускините Ксения Евгенова и Екатерина Кут с 11:4, 11:7, 11:6 за 20 минути. В спор за място на финала те ще играят с представителките на Франция Делфин Делрю и Верлайн Фулман.

Линда Зечири, която е водачка в схемата, победи на четвъртфиналите Никол Щалер (Швейцария) с 11:9, 11:6, 11:9 за 25 минути. По-късно днес тя излиза срещу номер 3 Йозге Байрак (Турция). На полуфиналите на двойки мъже ще играят българите Пейо Бойчинов/Стилян Макарски и Лилиян Михайлов и Михаел Михайлов. При смесените двойки Стилян Макарски (България) и Трипет Селин (Швейцария) също са полуфиналисти. Турнирът се провежда по нова експериментална система три от пет гейма до 11 точки. Надпреварата, в която участват състезатели от 20 държави, завъшва утре.