За интересна битка между агитките на Стяуа и Лудогорец пише днес румънският "Газета Спортурилор". Изданието описва ситуацията преди началото на двубоя в момента на влизането на българската агитка.
 
Феновете на разградските "орли" са били посрещнати с бурни възгласи "ЦСКА, ЦСКА" заради очакваната подкрепа, която румънският тим ще получи от родните "армейци" на реванша на 27 август в София. Българските фенове пък отвърнали с "цигани, цигани", което било отбелязано като проява на расизъм от делегата на УЕФА.
 
"Имаме човек, който се занимава с поведението на феновете. Той следи песните на двете агитки и със сигурност е описал всичко в доклада си", заяви представител на УЕФА на двубоя на "Насионал Арена".
 
От "Газета Спортурилор" публикуват статистика за процента на ромското население в двете страни. Оказва се, че според данните им у нас ромите са 5% от населението, докато за територията на Румъния те са 3,3%. 
 
Фенове на Стяуа не за първи път биват обиждани с "цигани", след като чуха расистките подмятания и в двубоя с норвежкия Стрьомгодсет. Тогава УЕФА забрани на клуба да пуска фенове в сектора, откъдето бяха чути подвикванията.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите