Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана оптимист въпреки загубата с 0:1 от Стяуа в първи плейофен мач за влизане в групите на Шампионската лига. Реваншът е на 27 август на Националния стадион “Васил Левски” в София.

“Отборът игра добре. И в двете полувремена имахме възможности да вкараме гол. Съжалявам, че три минути преди края Стяуа поведе с 1:0. Аз още в началото казах, че Стяуа може да бъде отстранен. Ще направим всичко възможно да ги елиминираме. Противникът има доста слаби страни, имахме няколко влизания в предни позиции, но ни трябваше малко по-добра завършваща фаза. Това са мачове на надхитряне, а не на надиграване. Трябва да имаш добър резултат, за да успееш”, заяви Дерменджиев.

“Основният проблем за нас е този, че Стяуа също като нас обича да играе с топката и да я контролира. Имат някои футболисти, които държат топката в средата на терена и я подават добре напред. Ние трябва да се съумеем да се справим с това нещо. Поуките си остават за нас, виждаме ги и за втория мач ще коригираме някои неща. Когато те атакуват ще променим някои неща, както и обратното – когато ние атакуваме, трябва да изглеждаме различно”, допълни наставникът.

На въпрос, колко важен е голът за Стяуа, Дерменджиев отговори: “Един гол е абсолютно нормален. Може един гол да вкараме ние и мачът да започне от 0:0. Надяваме се стадионът да бъде пълен и феновете да помогнат на момчетата. Самите футболисти видяха каква е силата на Стяуа, видяха всички страни на съперника и в София мачът ще бъде по-различен.”

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите