Мениджърът Георги Градев уточни пред БЛИЦ ситуацията с неплатените комисиони за преминаването на четирима играчи от Локомотив (Пловдив) в ЦСКА преди известно време. Става въпрос за Кириакидис, Сержиньо, Тасио и Михаил Венков.

“Първо, аз не съдя ЦСКА, а Генади Вучков, който го прави като физическо лице. Това, че работи при мен, няма нищо общо със случая. Той е бил нает и си е свършил работата, като е докарал без пари въпросните футболисти. Били са подписани четири броя договори за комисиниони. Уговорката между Генади Вучков и ЦСКА е била, че ЦСКА ще заплати по 80 хиляди евро за всеки един футболист, когато той бъде трансфериран в друг клуб. В договорите има клаузи, ако играч прекрати договора си едностранно, по вина на клуба заради неплащания или по взаимно съгласие, комисионата трябва да бъде платена веднага”, заяви Георги Градев пред БЛИЦ.

“Ситуацията е много проста. Не се е обърнал Георги Градев или Генади Вучков към арбитражния съд, а ЦСКА се е обърнал към Арбитражния съд. Тъй като Ганади Вучков в качеството си на лицензиран агент е спечелил 4 дела срещу ЦСКА в комисията за лицензиране на агенти на БФС. Пред първата инстанция единственият аргумент, изтъкнат от ЦСКА, е, че Генади Вучков не е страна по договора и затова комисията не е компетентна да разгледа споровете. В нито един момент пред първата инстанция ЦСКА не е оспорила основанието за вземанията, нито пък размера на вземанията. При това положение единственият спор, който предстои да бъде решен, е процедурен. На втора инстанция ще бъде гледано дали Генади Вучков е страна по договора. ЦСКА не може пред втората инстанция да се оплаква от основанието и размера на вземанията”, добави агентът.

“Договорите трябва да се изпълняват. Те са хората, които трябва да се срамуват от това дело, а не човекът, който си е свършил работата безупречно. Аз, ако съм на мястото на ЦСКА, ще платя веднага и ще се покрия от срам. Относно размера на комисионата – това е стандартна комисиона, която ЦСКА е плащала и при предишните, и при сегашните собственици на агентите. Давам пример с Буш, чийто румънски агент също има договор с ЦСКА за 80 хиляди евро”, завърши Градев./БЛИЦ