"Левски" победи с 2:1 "Ботев" (Пловдив) с гол в 93-ата минута на Луис Педро и така "сините" постигнаха обрат срещу "канарчетата" снощи, след като изоставаха на полувреме. Веднага след двубоя от 5-ия кръг на "А" група в интернет пространството плъзна слух за "черно тото". Съмненията за задкулисни действия на играчите бяха породени от факта, че редица букмейкърски къщи извадиха срещата от тиражите си. Васил Колев, който е собственик на един от най-старите български сайтове за прогнози и стратегии – pecheli.net, говори по темата.

През първата част „канарчетата“ поведоха в 19-ата минута с гол на Цветелин Чунчуков и така първото полувреме завърши с преднина на гостите. Преди началото на втората част обаче, най-големите букмейкърски къщи в света изтеглиха срещата от тиражите си. С подновяването на второто полувреме, "Левски" успя да обърне срещата с голове на Владимир Гаджев в 51-ата минута и Луис Педро в 93-ата. Така срещата излезе 2/1 (първо полувреме/краен резултат), което е било около 23 коефициент.

„Има много слухове, че мачът е уговорен. Впрочем и на мен ми мина през главата тази мисъл, когато на полувремето видях, че Бет365 свали мача. Така наречената обръщалка няма нищо като движения, дори напротив – коефициентът се е вдигал. Няма никакъв начин това да се случи при подобна уговорка за такъв сценарий между двата отбора. Другият възможен „цирк“ е "Ботев" да бие на полувремето. Там също коефициентът се е вдигал. Например от 5.00 е стигнал до 7.00 на Бет365, което значи, че рискът за компанията е бил на това "Левски" да води или да е равен", каза Васил Колев пред TribunaPlovdiv.

"Иначе коефициентът на "Левски" падаше от отварянето на пазара, което е нормално и не ги стресира. Факт е, че дълго време се задържа на 1.50. А сега да ви кажа и две истини. Първата е, че мач наистина се спира при съмнителни залози на една опция. Т.е. ако коефициентът примерно при 0:1 си остане 1.50 на база залози. Той се движи нормално около 2.00. Това значи, че има залози, но не са ги плашили особено. Причината за спирането най-вероятно е, че букмейкърите не са имали скаут на трибуните заради това, че мачът е при закрити врати. Забавянето на телевизионния сигнал винаги създава рискове в подобни случаи. Факт е, че мачът е спрян при всички букмейкъри едновременно. Няма как всички да получат едновременно риск, особено такива, които не приемат залози от българи. Аз твърдя, че мачът не е уреден, за да се играе тото“, убеден е Васил Колев.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите