Велислав Вуцов се изправя срещу бившия си клуб "Левски" от 20 часа на "Герена". Ексцентричният треньор на "Ботев" (Пловдив) даде интервю пред ТВ+ само часове преди мача от 5-ия кръг на "А" група:

- Премина ли болката от загубата срещу Лудогорец с 1:3 в мача за Суперкупата на България?
- Преминала-непреминала... много говорихме за нея, няма смисъл да я коментирам повече. Прекалено много внимание се обърна на този мач. Предстоят ни други срещи.

- Смяташ ли, че съдията Николай Йорданов изпълни поръчка?
- Не искам повече да го коментирам. Ще кажа още само едно – не искам да има конфронтация между "Ботев" и Лудогорец. Нямам претенции спрямо Лудогорец, дори им пожелавам успех в мачовете срещу Стяуа. Напрежението дойде от други места и линии. Едните се напъват на терена, другите се напъват. Според мен хората в Лудогорец разбират, че тези мишки и лакеи около тях повече пречат, отколкото помагат на отбора.

- В пространството след мача увиснаха две твърдения – първото е, че "Ботев" можеше да спечели Суперкупата, но сякаш уплаши някого, че това може да се случи...
- При 11 на 11 и при едно нормално развитие на мача, при положение, че реферът не беше нормален, "Ботев" беше равностоен. Дори бих казал, че бе с едни гърди пред Лудогорец относно игрови план и подход към мача. Не знам какво щеше да се случи, ако бяхме останали 11 срещу 11. Можеше и да ни победят. Дори при 10 на 11 - не ни достигнаха 4-5 минути и една поредна наша грешка при статично положение. Иначе можеше да отидем на дузпи, а там вече нищо не се знаеше. Показахме, че можем да играем като равен с равен срещу Лудогорец.

- Второто твърдение е, че е имало бойкот от страна на играчите?
- Ако имаше бойкот, така ли щяха да играят тези момчета? Това ме обижда много. След мача имаше твои колеги-лакеи, които не спряха да правят разни неща със задните части на някого. Преди мача също имаше атаки, които ще продължат и занапред. Това за мен са жълтении и не е сериозна журналистика.

- Ти лично как го усещаш - има ли недоволни от теб в "Ботев"?
- Това са глупости и несериозни неща. Мисля, че отношенията ни са честни. Никого не съм излъгал.

- Кой тогава прави интриги? Пречиш ли на някого?
- Аз лично – не. "Ботев" пречи на много хора. Първо гледат да унищожат силната част. Да, атаки има, но не искам да ги коментирам. Дори има хора, които доскоро са били част от клуба, а сега пишат декларации по медиите. Информацията ми е проверена. Не искам да назовавам имена, защото отново ще излезе, че търся конфликт. Подобно отношение не е почтено. Всичко на този свят се връща. Като риеш – то ти пада на гърба.

- Потърпевш ли е "Ботев" от това, което става с КТБ? Нямам предвид само запорираните ви сметки...Говорим за отношение, тенденция от страна на БФС....
- Това не искам да го коментирам. Приемаме фактите и работим с това, което имаме. Компенсираме липсата на класа с желание, воля, работа и борба.

- Предполагам поне те радва това, че отборът е съставен почти изцяло от български футболисти и средната възраст на тима е ниска. Може ли това да се превърне в една успешна формула?
- Това само времето ще го покаже.

- На какви постове търсиш попълнения. Къде "Ботев" има най-голяма нужда от подсилване?
- Настъпваш ме по болната тема. Много ме яд. На път за София получих обаждане, че двама от играчите, които трябваше да дойдат на проби от понеделник, няма да се появят. Преди година, когато в "Ботев" имаше дъжда от пари, всякакви агенти се натискаха да работят с "Ботев". Сега, когато параметрите са ясни, започват несериозните неща. На единия от тези футболисти дори бяхме купили билет, но изведнъж се оказва, че не искал да кара проби, че чакал друга оферта. Това за мен са несериозни агенти, а може и те да гледат на "Ботев" като несериозен клуб. Надявам се това отношение да се промени.

- Имаш ли план "Б" за селекцията, или той вече е план "C"?
- Аз нямах план "А", за да имам план "Б". До скоро не знаехме кой ще остане. Сега имаме оферта от Вандер Виейра. Няма да го спираме, ако е доволен от условията. Ферибори Доре също се води наш играч, но аз нямам представа къде е в момента. Мисля, че Иршак и Стаховяк ще останат, като се надявам да подпишат нови договори, както го направиха българите в отбора. Ръководството си е направило сметка колко може да отдели за заплати и следваме тази политика. Спешно търсим 1-2 централни защитници, понеже най-много напуснали имаме в тази зона. В средата на терена събрахме интересни футболисти. Там имам нужда от един халф, който да внесе малко повече динамика и фантазия. Има едно име, което следя.

- Чужденец ли е?
- Да, свободен агент. Само такива можем да си позволим да привлечем. Знам, че това е нож с две остриета. Свободните агенти са изостанали с подготовката, нямат нужният игрови ритъм. Положителното е, че ще ни излязат по-евтино. Не бива да изнасилваме нещата. По-добре да караме така, ще вкарам още 2-3 млади момчета, ще загубим някой мач, ще страдаме, ще ближем рани, но по-добре да е така, отколкото да взема 5-6 съмнителни чужденци, само и само, за да запълним бройката. Имам изискавания – да са млади и да имат качества.

- Кое ти беше по-трудно – да възстановиш отбора психически или физически преди мача с "Левски"?
- При всяко положение – психически. Е, и физически не им беше лесно, защото се умориха. Не се оправдаваме, защото по цял свят играят сряда-събота. Не се притеснявам за физическото състояние на играчите. Работим добре в тази насока. Горчивият вкус в устата след загубата от Лудогорец обаче няма как да не окаже влияние. Надявам обаче точно в този момент да докажем, че сме големи мъже. Не казвам, че ще победим "Левски", а се надявам да играем със същият хъс, който показахме в предишните мачове.

- "Ботев" няма победа над Левски в София вече 17 години. Ти самият никога не си побеждавал "Левски" като треньор. Това оказва ли ти влияние?
- Сухите статистики са направени, за да се нарушават. Ето – аз като треньор нямах загуба на стадион “Лазур”, но и това се случи. Както се промени тази статистика онзи ден, дай Боже срещу "Левски" също да развалим тази статистика.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите