Волейболният ни национал Цветан Соколов разкри пред “ТВ+” причините за спада във формата си по време на мачовете от Световната лига.

“В началото имах проблеми с рамото, после дойде и травмата в глезена, но това не е оправдание за хората, които ни подкрепят и вярват в нас. Този период вече зад гърба ми. Гледам напред и вярвам, че на световното първенство феновете ни отново ще изпитват положителни емоции. Сега всички работим здраво, защото знаем, че физически не бяхме добре. Е, има и мрънкане... Да не забравяме, че сме българи. Пламен ни върна вярата, а на мен усмивката” - споделя един от най-добрите ни волейболисти в момента.

Гигантът твърди, че не е звезда. “Звезди са Пламен Константинов, Матей Казийски, хора, които са постигнали значими успехи. Аз съм още в началото” - каза Соколов пред Красимир Минев за ТВ+.

Диагоналът отрече да има конфликт с Радостин Стойчев и Матей Казийски, въпреки, че дълго време не получаваше шанс да играе в “Тренто”.

“Това е причината да настоявам да ме дадат под наем в Кунео преди две години. Омръзна ми да седя на пейката. Още повече, че Любо Ганев е името, което се споменава с обич и уважение. Той бе на някой от мачовете ни в Кунео и при появата му имах чувството, че залата ще се срути” - заяви роденият на 31 декември 1989 г. в Дупница състезател.

“Питате ме дали си празнувам рождения ден? Тогава хората са настроени на друга вълна – Нова година и моят празник се губи“ – смеейки се отговаря Соколов. Цялото интервю може да гледате в предаването “Спорт+” в неделя 17 август от 17,30 ч.