Григор Димитров отпадна още в първия си мач на Мастърса в Синсинати след загуба от Йежи Янович (Полша) с 4:6, 6:3, 4:6. Българинът не игра на познатото си ниво, изпитваше големи затруднения с първия си сервис, както и с мощната игра на 203-сантиметровия поляк. Янович разчиташе на хубав сервис, но в много случаи връщаше страхотни ретури след сервисите на Григор. Българинът не успя да се противопостави в пореден мач срещу доста по-здрав физически противник, какъвто преди няколко дни бе и Цонга.

В първия сет двамата взимаха подаванията си до 4:4, когато Янович проби и след това спечели сета с 6:4. Във втората част Григор Димитров направи ранен пробив за 3:1, след което поведе с 4:1, направи и нов пробив за 5:1. Янович обаче върна единия пробив за 2:5, затвърди го за 3:5, но Димитров спечели с 6:3 на свое подаване. В последната част българинът игра слабо, допусна пробив за 0:2. След това Янович нямаше проблеми при сервис геймовете си за 4:1, 5:2 и 6:4.

Следващият турнир, на който Григор Димитров ще участва, е Ю Ес Оупън, който започва на 25 август.


ГРИГОР ДИМИТРОВ - ЙЕЖИ ЯНОВИЧ 1:2 сета (4:6, 6:3, 3:6)

ПЪРВИ СЕТ

Григор Димитров започна с лесен сервис гейм и поведе с 1:0 гейма.Янович изравни за 1:1 гейма. Григор Димитров поведе с 2:1 гейма, след като последната точка бе майсторски изиграна. Янович пусна топка до мрежата, Григор я стигна след страхотен спринт и я прати по диагонала в противниковото поле. Янович изравни за 2:2 гейма, след като взе подаването си на нула. Григор Димитров отново поведе с 3:2 гейма. Янович изравни - 3:3 гейма, след като стигна 40:0 и даде само една точка на Григор. Българинът имаше лесен сервис гейм и поведе с 4:3 гейма. Янович изравни за 4:4 гейма, въпреки че резултатът стигна 30:30, но Григор нямаше шанс. ПРОБИВ за 5:4 в полза на Йежи Янович, който игра много добре и върна с мощни ретури всички сервиси на Григор. Янович спечели първия сет с 6:4, след като затвърди пробива.

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров поведе с 1:0 гейма на старта на втората част. Янович изравни на 1:1 гейма. Григор Димитров не позволи изненада и отново си върна лидерството - 2:1 гейма. ПРОБИВ за 3:1 гейма в полза на Григор Димитров. Българинът проби сервиса на Янович на нула. Григор Димитров поведе с 4:1 гейма, след като затвърди пробива си. Той даде само една точка на Янович. ПРОБИВ за 5:1 в полза на Григор Димитров. ПРОБИВ на Йежи Янович, който намалява на 2:5 гейма. Янович затвърди пробива си и намали на 3:5 геймаГригор Димитров спечели първия сет, след като взе подаването си и затвори сета при 6:3.

10_1.jpg

ТРЕТИ СЕТ

Янович поведе с 1:0 гейма на старта на третия сет. ПРОБИВ за 2:0 в полза на Янович. Резултатът стигна 40:40, Янович получи предимство, а след това Григор изкара топката в аут. Янович затвърди пробива си за 3:0 гейма. Григор Димитров взе първи гейм в третия сет и намали на 1:3 гейма. Янович обаче повежда с 4:1 гейма, въпреки че резултатът мина през 30:30. Григор Димитров намали на 2:4 гейма, след като се затрудни, но взе подаването си. Йежи Янович поведе с 5:2 гейма. Григор Димитров намали на 3:5 гейма, след като спаси четири мачбола и обърна резултата от 0:40 до своя полза. Йежи Янович спечели сета, а с това и мача, след като в последния гейм не даде никакъв шанс на Григор - 6:4 гейма.

5.jpg