Легендата на ЦСКА Георги Велинов даде интервю пред Агенция БЛИЦ. В него големият вратар говори по актуални теми за "червените". Ето какво сподели Велинов пред екипа ни:

-Господин Велинов, мнението ви за този ЦСКА, който започна сезона?

-Отборът се гради в движение. Затова и не можем да се сърдим за мачовете със Зимбру, в които отпаднахме. С изключение на тези срещи в останалите мисля, че играхме добре. Вижда се, че отборът има качества. Когато се направи една подготовка на тези, които дойдоха по-късно, смятам, че този отбор има голямо бъдеще.

-Отново победа срещу "Левски". Може ли да направите сравнение между двата отбора?
-Не мога да коментирам "Левски". Но след като победиш, значи си по-добрият отбор. При нас пет-шест пъти поред да ги бием не е толкова важно. Достатъчно ясно е какво направи Стойчо Младенов. То се вижда. Очаква се само финансово стабилизиране и с тези футболисти ще дръпнем напред.

-Какво още трябва на ЦСКА, за да съперничи на Лудогорец?
-Според мен мерило за класата на българския футбол трябва да бъдат "Левски" и ЦСКА. Лудогорец обаче направи нещо, което рядко се вижда в България и заслужава адмирации. Става въпрос за финансова стабилност, стройна организация и задържане на състава. Смятам, че Стойчо Младенов и екипът му с помощта на ръководството ще стабилизират нещата. Ясно е какво е нужно, още малко по-добра финансова стабилност и организация. Когато си тръгват 11 футболисти, е напълно логично да вземеш нови 11. В Лудогорец като не напускат играчи, не взимат нови, нали така. Затова три години съставът им е един и същи и постигат успехи.
-Има хора, които все пак нападат Стойчо Младенов по една или друга причина - за селекцията, за привлечените чужденци и т.н.
-Стойчо го виждате, от нищо прави нещо. След напускане на повече от десет футболисти и с 15 нови прави отбор в движение. Много пъти съм му се чудел как го прави, питал съм го, а той ми казва: "и аз не мога да ти отговоря." Тези, които критикуват, един път завинаги да разберат, че когато им се отдаде възможност, да покажат това, което Стойчо е показал и тогава нека коментират и критикуват.

-Колко време ще е нужно на ЦСКА да изгради силен състав?
-Важно е малко по-дълго да се застояват футболистите, а това става с финанси. до 2-3 години може да имаме най-добрия отбор. Слушам и чета, че нямало млади футболисти. Карачанаков и Буш да не би да са стари?! Младите обаче трябва да се налагат постепенно. Не може само с млади, защото, когато ЦСКА загуби, е трудно. Всеки те гледа накриво и няма угодия. Хем резултати, хем налагане на младите. Пожелавам успех на ЦСКА и Стойчо Младенов и вярвам, че скоро отново ще се върнем там, където ни е мястото.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ