Трикратният шампион в НАСКАР Тони Сюарт предизвика смъртта на друг пилот по време на състезание на затворено кално трасе в Кенъндейгуа, Ню Йорк тази сутрин. Загиналият е 20-годишният Кевин Уорд-младши, който е починал на място след удара.

В една от обиколките автомобилът на Уорд се озовава в стената на овала след сблъсък със Сюарт. Младият пилот излиза от колата и тръгва да пресича трасето, когато с висока скорост завъртелият при следващата обиколка Стюарт връхлита върху него.

Шерифът на окръг Онтарио Филип Поверо заяви, че неговата служба не разследва инцидента като криминално деяние и срещу 43-годишния Стюарт на са повдигнати никакви обвинения. Пилотът е сътрудничил на полицията и е бил освободен след разпита.

Тъй като състезанието се провежда през нощта, а осветлението на пистата е слабо, видимостта на пилотите е била намалена. Уорд обаче започва да ръкомаха на трасето доста преди да бъде ударен от Стюарт. По всяка вероятност младият пилот е искал да потърси обяснение от своя колега заради инцидента в предходната обиколка.

Тайлър Грейвс, който е приятел на Уорд и също е пилот, е наблюдавал състезанието от трибуните зад първия завой. Според него инцидентът е можел да бъде предотвратен от Стюарт.

"Знам, че Тони можеше да го види. Знам каква е видимостта от тези коли. Когато се приближи към Кевин, Тони натисна педала на газта. Когато натиснеш педала на газта на тези коли, те поднасят настрани. Тогава дясната гума удари Кевин, той се заби под нея за секунда и след това беше изхвърлен на близо 50 ярда", разказа Грейвс пред Sporting News.

Според него Стюарт не е блъснал умишлено Уорд. "Никой пилот не иска да направи подобно нещо. Кевин беше ядосан и искаше да покаже това на Тони. Тони искаше да му отговори, че също не е доволен от случилото се. Но той премина границата", каза още той.

Заради инцидента състезанието беше прекратено. Стюарт пък трябва по програма да участва тази вечер в състезание на пистата "Уоткинс Глен" в Ню Йорк, което е от календара на сериите НАСКАР. Това обаче е малко вероятно да се случи.

ВИДЕОТО НЕ Е ЗА ДЕЦА И ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ