УЕФА утежни значително задачата на Лудогорец да влезе в групите на Шампионската лига. Хората на Мишел Платини взеха решение да изхвърлят Легия (Варшава) от турнира заради неправомерно използване на играч в реванша със Селтик, спечелен от поляците с 2:0. "Детелините" са върнати в надпреварата. Новината обяви "Би Би Си", след което от европейската централа потвърдиха неприятната за разградчани вест.

Toва означава, че Селтик влиза в урната на поставените за жребия, тъй като бившият отбор на Стилиян Петров е с по-висок коефициент от Лудогорец. Разградчани изпадат при непоставените и ще имат значително по-трудни съперници. Жребият стартира в 13:00 часа и ще може да го гледате директно с картина в БЛИЦ.

Решението на УЕФА е присъждане  на служебна победа с 3:0 за "детелините", което е достатъчно на шотландския гранд да елиминира Легия. Поляците бяха спечелили първата среща с 4:1 и след общ резултат 4:4 и отбелязан гол на чужд терен във Варшава шотландците отиват в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига. Легия пък е изпратен в Лига Европа.

Както вече стана ясно, санкцията на Легия е заради пускането в 86-ата минута на Бартош Бережински в реванша. Футболистът не е имал право да участва в двубоя, тъй като е имал да изтърпява наказание от миналата година. Бережински не беше картотекиран за мачовете на Висла от втория квалификационен кръг и според правилата не е изтърпял санкцията си, което доведе до тежкото наказание на поляците.

Eто кои са евентуалните съперници на Лудогорец:

Ред Бул Залцбург (Австрия) - 46.185
Стяуа (Румъния) - 39.451
АПОЕЛ (Никозия, Кипър) - 37.650
БАТЕ Борисов (Беларус) - 33.725
Селтик (Шотландия) - 36.813


ПОТВЪРЖДЕНИЕТО ОТ САЙТА НА УЕФА
09.jpg



Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите