Воденият от българския специалист Станимир Стоилов отбор на Астана се класира за плейофите на втория по сила турнир Лига Европа. Казахстанският тим спечели с 3:0 като гост реванша срещу АИК и след 1:1 в първата среща и общ резултат 4:1 очаква жребия утре, в който ще разбере следващия си съперник по пътя към групите на надпреварата.

В този двубой Мъри остави резерва Атанас Курдов, но му гласува доверие в 76-ата минута, когато го пусна на мястото на Джолчиев.

Астана поведе малко след половин час игра, когато Фокси Кетевоама бе точен за 1:0. В началото на втората част домакините наведоха глави, защото Дмитрий Шомко удвои аванса на казахстанците и с оглед на играта от двата тима класира отбора си напред. Това не успокои гостите, които чрез Джолчиев направиха успеха класически. Пет минути преди края изнервените домакини останаха с човек по-малко след червен картон за Боргес.

В същото време i Динамо (Москва) продължава напред в Лига Европа. Националът Станислав Манолев обаче не стана пряк участник при победата с 2:1 над Ирони )Кирят Шмона), благодарение на която руският гранд ще играе в плейофите. Първият двубой бе завършил при 1:1. Реваншът се състоя в Кипър заради военното положение в Израел, което застрашава сигурността на всички участници в спортното мероприятие.

Домакините поведоха чрез Роел Каат в 11-ата минута, но след само още толкова Кевин Курани изравни от дузпа. Осем по-късно обратът вече бе факт благодарение на точния изстрел на Алексей Ионов. Гол в 30-ата минута, който се оказа последен и достатъчен на водения от Станислав Черчезов тим за следващата фаза на Лига Европа.