Палачът на Литекс в Лига Европа Диошгьор беше разбит и в реванша срещу ФК Краснодар от третия квалификационен кръг за групите на Лига Европа. Руснаците спечелиха с 3:0 пред собствена публика и с общ резултат 8:1 от двете срещи очакват жребия утре за плейофната фаза на втория по сила турнир.

Два гола за успеха отбеляза Муса Конате, който бе точен в 30-ата и 55-ата минута. Ари четири преди края на редовното време оформи класическия успех. Бившият играч на "Левски" Жоазиньо се появи в игра в 60-ата минута.

Напред продължава и Астра Гиургиу, който се наложи с 3:2 след обрат като гост на Либерец. Румънският тим поведе чрез Габриел Еначе в 37-ата, но два бързи гола в края на първата част обнадеждиха домакините. Точни бяха Йосеф Сурал и Михал Оброцник. Астра обаче усилено търсеше успеха и го постигна, когато в 83-ата Рус изравни, а в 89-ата Садат Букари бе точен за 3:2. Така с общ резултат 6:2 комшиите продължават напред.

Молде пък се провали пред собствена публика, след като отстъпи с 1:2 на Зоря и не успя да се възползва от гола си на чужд терен в първия мач, който завърши при 1:1. Украинците поведоха още във втората минута чрез Каменюка, но в края на частта Гулбрандсен изравни. Изглеждаше двубоят ще отиде към продължения, когато в 89-ата Виталий Вернидуб попари норвежците и класира Зоря за фазата на плейофите.