Воденият от Ивайло Петев кипърски АЕЛ (Лимасол) загуби с 0:3 гостуването на Зенит в реванша от третия квалификационен кръг на Шампионската лига и напусна надпреварата. Така българинът се размина с възможността да стори нова сензация, след като преди седмица с момчетата си изненадващо надвиха с 1:0 многомилионната селекция на Андре Вияш-Боаш. На реванша в Санкт Петербург обаче класата на Зенит си каза думата и с общ резултат 3:1 руският гранд продължава по пътя към групите в Турнира на богатите.

Двубоят тази вечер започна много лошо за Петев. Още в 18-ата минута българският треньор трябваше да прави принудителна смяна, тъй като Зезиньо се контузи. В 26-ата пък АЕЛ остана с 10 човека заради втори жълт и съответно червен картон на Даниелзиньо. При това положение АЕЛ доста трудно се противопоставяше на Зенит и откриването на резултата в полза на домакините не закъсня. В 55-ата минута Хосе Рондон вкара за 1:0. И когато нещата отиваха към продължения, Дани успя да удвои в 88-ата. В добавеното време на двубоя пък се стигна и до дузпа в полза на руснаците за нарушение срещу Александър Кержаков, която потърпевшият реализира за крайното 3:0.

Отпадането от Шампионска лига обаче не означава, че Петев е аут от Европа. Воденият от българина АЕЛ продължава във втората по сила клубна надпревара на Стария континент - Лига Европа, където ще играе плейоф за влизане в групите.

ЗЕНИТ - АЕЛ (Лимасол) 3:0 (3:1 общ резултат)
1:0 Хосе Рондон (55), 2:0 Дани (88), 3:0 Александър Кержаков (90-дузпа)

Шампионска лига - сезон 2014/15