Мач от шампионата на Континенталната хокейна лига (КХЛ) може да бъде проведен в амфитеатъра в италианския град Верона. Двубоят на „Арена ди Верона“ ще бъде между настоящия шампион на КХЛ Металург (Магнитогорск) и Трактор (Челябинск). За момента има три възможни дати за провеждане на мача – 13 октомври 2014, 1 февруари 2015 или 13 февруари 2015 г.
 
„Има вероятност един от мачовете ни с Металург (Магнитогорск) да се проведе на „Арена ди Верона“. В редовния сезон имаме пет мача с „магнитка“ - три домакински и две гостувания. Надявам се, че нашите фенове няма да бъдат против, ако единият ни домакински мач се проведе в Италия. Предложението беше направено от шефа на Металург Генадий Величкин след приятелския ни мач в Гармиш-Партенкирхен. Ние харесахме идеята, тъй като това ще бъде голяма реклама за КХЛ. Трябва да решим датата за мача и се надявам, че Лигата ще подкрепи нашето намерение“, заяви вицепрезидентът на Трактор Владимир Кречин.
 
„Арена ди Верона“ е античен римски амфитеатър, който е разположен на централния площад на италианския град Верона. Той е включен в листата на паметниците на световното наследство. В амфитеатъра редовно се провеждат оперни представления, като тогава се събират по 15 000 зрители. Редица музикални поп и рок звезди също са правили концерти на „Арена ди Верона“.
 
Хърватският Медвешчак, който миналата година се състезава в КХЛ, е провеждал хокейни мачове в римски амфитеатър. През септември 2012 г. на „Пула Арена“ тимът от Загреб проведе два домакински мача от австрийското първенство, където се състезаваше по това време, срещу Олимпия (Любляна) и Виена Кепитълс.