Стандард (Лиеж) се класира за плейофите на Шампионската лига, след като в среща реванш от третия квалификационен кръг се наложи с 2:1 над Панатинайкос като гост. Първата среща в Белгия беше завършила при нулево равенство.
 
Двете попадения за тима от Лиеж бяха реализирани от етническите конгоанци Пол-Жозе Мпоку и Янис Мбомбо. Дино Арсланагич си вкара автогол в 17-ата минута и даде надежди на домакините, но появилия се в игра три минути по-късно Мпоку изравни в 36-ата минута. Мбовбо вкара победния гол четири минути преди почивката.
 
Словенският шампион Марибор също се класира за плейофите, след като направи 2:2 като гост на Макаби (Тел Авив). Първата среща завърши при 1:0 за Марибор.
 
Агим Ибраими даде аванс на словенския тим в Ларнака, където Макаби домакинстваше заради напрежението в Израел, в 36-ата минута. Тал Бен Хаим изравни в 42-ата, а Еден Бен Басат даде аванс на тима от Тел Авив в 54-ата. Само минута по-късно Ибраими изравни с втория си гол в мача.
 
Така Марибор и Стандард (Лиеж) ще играят в плейофите на Шампионската лига, а Макаби (Тел Авив) и Панатинайкос продължават в Лига Европа. Жребият за следващия кръг от двата евротурнира е в петък (8 август).