Българският футболен съюз съобщи за арестуван 20-годишен футболист, който е опитвал да манипулира мачове на юношеския ни национален отбор до 19 г. До момента името на задържания не е известно. Разследващите също отказват да го назоват. БЛИЦ откри за коментар по случая бившият офицер от ГДБОП Марио Костурков, който работи в БФС като експерт по почтеността. Именно той е подал сигнала до Главна дирекция “Криминална полиция”. Костурков разкри, че се очакват още арести на футболисти.

"Не ме питайте за името на футболиста, тъй като няма как да го разкрия. Работата по случая продължава. Предали сме го на Главна дирекция “Криминална полиция“. Има телефонни разговори, записи на срещи, всичко сме предали", каза Костурков, който има богат опит в борбата с нелегални залагания и футболни съмнителни дейности.

"Благодаря на клубовете за съдействието, което ни оказват. Наистина не мога да разкривам името на футболиста, както и кои отбори са замесени", добави специалният агент в българския футбол, който следи за съмнителни мачове.

На въпрос дали да очакваме още задържани футболисти, Костурков отговори: "Да, може да се стигне до още задържани, тъй като около този футболисти има и други. Все пак е контактувал с тях, има разговори, както и срещи."