Тибо Куртоа отдава сериозно значение на договора, който подписа с Челси през 2011-а, за това, което е в момента. 22-годишният страж записа три невероятни години под наем в Атлетико (Мадрид), благодарение на които се превърна в един от най-добрите вратари в света.

Белгийският национал вече е в Челси и започна да трупа мачове за клуба.

"Новите ми съотборници за наистина страхотни. Те ме приеха и ме карат да се чувствам част от тима. Да си призная, не ми бе трудно да се аклиматизирам, защото познавах някои момчета още отпреди това. Когато подписах с Челси, имах зад гърба си едва една година за Генк. Бях никой преди това.

През последните три сезона получих възможност да се развия много и да направя име във футбола. Сега трябва да продължа да работя усилено в Челси, да не спирам да се развивам и да помогна на отбора да спечели това, което всички искаме", коментира Куртоа.

Стражът коментира и поведението на "сините" запалянковци, които го аплодираха по време на мачовете между вече бившия му и настоящия му тим на 1/2-финалите в Шампионската лига.

"Беше ми приятно да видя как феновете оценяват моя талант и това, което постигам с Атлетико. Получи се специален момент, когато ги видях да ми ръкопляскат. Надявам се сега да им предоставя повече възможност за радост, като спомогна Челси да спечели още трофеи."