Нови правила за футболните залози прие английската Футболна асоциация. Според тях на играчите от първите осем дивизии в Англия се забранява да правят залози на всякаква материя, свързана с футбола от цял свят.
 
Генералният директор на ФА Алекс Хорн обяви, че правилата влизат в сила от днес. Освен за играчите, забраната за залозите важи и за треньори, служители на клубовете и съдии. ФА ще изпрати свои представители във всеки отбор, за да може всички да се запознаят с новото изискване.
 
Забраната за залози направени в букмейкърски пункт, онлайн, през телефон и чрез приятели. Футболистите, служителите на клубовете и съдиите нямат право да дават инструкции и на трети страни. Преди това забраната важеше само за първенството, в което въпросния човек е замесен или може да има някакво влияние.
 
Играещите във Висшата лига Андрос Таунзенд и Камерън Джером бяха последните футболисти, които нарушиха предишните правила за залози. През миналата година Таунзенд беше глобен с 18 000 паунда, а Джеръм с 50 000.