Пепе Мурсия даде пресконференция преди домакинството на "Левски" на Локомотив София в 3 кръг на "А" група. Двубоят е в събота (2 август) от 20:00 часа на "Георги Аспарухов". Испанецът отговори уклончиво на въпрос за евентуално уволнение. Вече се появи информация, че наставникът може да се раздели с клуба, ако не успее да спечели следващите няколко мача. Спортният директор Георги Иванов също заяви, че има вероятност Мурсия да не остане, ако продължава със същите резултати.

Ето какво отговори Пепе Мурсия на въпрос, притестнява ли се за поста си предвид незадоволителните резултати: "Напрежение има на всяко работно място, дори и във фабрика да си, пак го има. И при вас сигурно е така. Налага се да живеем с него. Въпреки всичко смятам, че трябва да мисля позитивно. Винаги съм бил оптимист и съм един весел човек. Минали са само два мача. Дайте да не правим генерални изводи."

„Мисля, че разсъждаваме доста субективно, когато става дума за резултати. Искам да ви напомня, че в първия мач с Локо Пд ние имахме повече положения, но единствената разлика дойде от това, че те първи вкараха гол. Ако бяхме взели този мач, сега щяхме да си говорим други неща. Знам, че във футбола са най-важни резултатите, но един треньор не бива да бъде оценявам само по резултатите. Освен това, има едни играчи, чиито труд трябва да се уважава. Но съм напълно съгласен, че най-важни са резултатите“, каза още испанецът.

"Валери Божинов и Пламен Крумов все още не са напълно възстановени от мача с ЦСКА. Доволен съм от това, че играчите се раздадоха във Вечното дерби. Не съм доволен обаче от резултата. Но няма нужда да се връщам повече назад. Този мач е затворена страница за мен. Много ми се иска утре срещу Локомотив (София) да постигнем така желаната първа победа. На нас ни липсва гол, трябва да успеем да вкараме. Не трябва да губим топката в спорните зони. Нямам търпение да създадем положенията, които знам, че можем да създадем. Човекът, който ще завърши атаката не съм нито аз, нито вие. Надявам се в този мач да вкарваме“, завърши Мурсия.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите