Халфът на „Левски“ Лъчезар Балтанов може да се счита за сигурно ново попълнение на „Ботев“ (Пловдив), пише „Меридиан Мач“. Халфът се е договорил с „канарчетата“ и в близките дни ще се присъедини към подготовката на тима.
 
Лично наставникът на „жълто-черните“ Велислав Вуцов е лобирал за трансфера. Той е водил преговорите със „сините“, като е получил съгласие за идването на футболиста от спортния директор Георги Иванов. Балтанов ще бъде част от новия проект на пловдивския отбор.
 
„Ботев“ прави селекция по време на първенството, тъй като чужденците обявиха, че ще напуснат клуба. Лъчезар Балтанов ще играе под наем под тепетата, но „канарчетата“ ще могат да го откупят през лятото. Така той ще стане вторият играч, който „сините“ преотстъпват на конкуренти в „А“ група след Антон Огнянов в Локомотив (София).
 
Балтанов игра през миналия сезон за Черноморец, където носи капитанската лента. През лятото той стана първия трансфер на „Левски“, като се върна на „Герена“ като свободен агент. След идването на Георги Сърмов за Балтанов стана трудно да спечели титулярно място.