Новият национален селекционер на волейболния ни тим Пламен Константинов говори пред медиите на първата открита тренировка в “Арена Ботевград”. Там националите се подготвят и ще изиграят няколко контроли преди старта на световното първенство на 31 август.

„Не е минала най-тежката част от работата все още. Това, което си говорехме преди – липсват ни първите две седмици, в които трябваше да са повече физическа и лекоатлетическа работа, а сега трябва да я смесваме със залата. Тодор Алексиев е капитан на националния отбор и тази тема не се коментира”, заяви треньорът пред медиите.

„Говорим на един език. Винаги, когато има проблеми с комуникацията, понякога е нужно да проведеш и личен разговор. Това е една от причините да работим засега добре. Няма никакви спомени и не се обръщаме назад. Всичко е отткук-насетне. Ясно е на всички. Само напред трябваме да гледаме. Какво е било преди това – не е моя тема и не е нужно да се коментира“, заяви Константинов.

„Само с мотивация няма да стане. Трябва и работа. Трабва да се напаснат някои технически проблеми, това изисква много време. Когато сменяш техническата постановка на някого, той тръгва надолу. Ще избягваме да променяме стила на играчите. Ще търсим игрова сработка и схеми. Онзи ден Цецо Соколов ми каза – вече не знам какво да правя със сервиза, защото всеки треньор ми казва различно, което е нормално. Когато често се сменят методиките, е сложно – избери си кого да послушаш, му казах.“

„Искам да видя всички здрави. След това едва ли ще тръгне по мед и масло. Ще има първоначална неразбория в отборната ни игра. Вписват се нови състезатели. Андрей има усет с половината играчи, с другата половина няма. Самочувствието идва с победи. От спомените ми като състезател, ако се случват добре на тренировката, има увереност, че ще се случи добре и в мача.“

„Аз не се занимавам с финансови въпроси. На мен ми предложиха само треньорски договор. Мисля, че не трябва да ги товарим с прекалено големи очаквания. Апетитът идва с яденето, но първо трябва да хапнем. След това може да дойде и нещо повече, но преди първенството трябва да бъдем реалисти“, завърши Пламен Константинов.