Отборът от Формула 1 Мерцедес ще преосмисли отборните заповеди за състезанията до края на сезона, след като темата бе широко дискутирана заради неспазената от Люис Хамилтън, който не пропусна съотборника си Нико Розберг, а това може би коства победата на германеца в Гран при на Германия. За двамата вече ще има нов кодекс на поведение. Шефът Тото Волф е провел едночасов телефонен разговор и с двамата пилоти, за да ги уведоми как ще се процедира в битката за титлата помежду им до края на сезона.

„Повече няма да се получи такава ситуация. Няма да играя ролята на шеф и да искам от тях да спазват подобни правила. Можеше да го направя, както аз така и Пади (Лоу), но в такъв момент е трудно да направиш правилна преценка. Може би това, което решихме в началото на сезона вече не важи, но сега не може да караме който и да е от пилотите да отстъпи позиция заради отбора. Колкото повече състезания минават, толкова по напрегнат става шампионатът. Битката между двамата става много напрегната. Тя ще реши и кой ще стане световен шампион, затова наред с дефектите, които получихме през предните състезания е редно да седнем и да уточним тези неща“, сподели Тото Волф.

„Намираме се в доста трудна ситуация, от която трябва да си вземем поука. Ако Люис беше пуснал Нико, то той щеше да спечели състезанието. Трябваше да изберем различна стратегия между двамата, защото не бе ясно какво ще се случи. От друга страна ако това бе станало то тогава Люис можеше да попречи на собствените си шансове за титлата след още едно изоставане от 10-12 точки. В интерес на истината, когато Нико бе зад Хамилтън неговото темпо спадна и той наистина не бе достатъчно близо, за да го изпревари. Определено не бе плътно зад него. Има толкова много гледни точки в такива ситуации и става много трудно да се отсъди правилната“, допълни директорът на „сребърните стрели”.