“Младежкият национален отбор ще бъде ръководен временно от специалист, който има в момента договор с БФС. Разполагаме с достатъчно треньори, които са начело на различните национални формации. Най-вероятно ще се доверим на Методи Деянов”, заяви пред БЛИЦ президентът на БФС Борислав Михайлов.
 
“През есента ни предстои доиграване на квалификациите на европейското първенство през 2015 година. Мачовете са на 3 и 9 септември – съответно срещу Естония и Дания. Казвам “доиграване”, защото сме на петото място от шест отбора и нямаме абсолютно никакви шансове за класиране. Поради тази причина е безсмислено да назначаваме нов треньор, който да подписва договор още отсега.
 
Ще има временен селекционер и, както вече споменах, почти сигурно това ще е Методи Деянов, който натрупа опит при юношеските национали. Ако не е Деянов, ще е някой треньор, който е на работа в БФС.
 
По-късно, през декември или през януари, ще изберем постоянен селекционер на младежите”, добави босът на футболната централа.

БЛИЦ припомня, че се очакваше най-късно до края на юли БФС да назначи временен треньор, който да замени подалия оставка Михаил Мадански.