Ръководството на дамския Хасково се похвали с трето ново попълнение. След Олга Дубровина и Сиера Уорън клубът привлече латвийката Анита Тейлане, която ще радва феновете в зала “Дружба” за втори път в кариерата си.

“Всичко, което може да бъде казано за истински професионалист, е Анита Тейлане. През миналия сезон не работихме заедно, защото тя трябваше да завърши образованието си в Германия. С качествата си в нападение и защита съм сигурна, че ще води отбора ни успешно през предстоящия сезон”, заяви треньорът на Хасково Елена Станкова.

През сезон 2012/13 196-сантиметровият център защитава цветовете на бронзовия медалист в НБЛ и сребърен от турнира за Купата на България. Тейлане оставя срещу името си средно по 16.7 точки, 10.5 борби и 3.2 чадъра в 24 мача за Хасково.

Във визитката на Тейлане личат още отбори като РСУ-Меркс (Латвия), Сату-Маре (Румъния), МКБ Васас и УНИКА (Унгария). През последните месеци латвийката носи екипа на немския елитен Васербург.

С привличането на Анита Тейлане, Хасково приключва селекцията си от чуждестранни състезателки за сезон 2014/15.

“Радвам се, че през новия сезон Хасково ще разполага с европейки като Анита Тейлане и Олга Дубровина. При привличането на чужденките наблегнахме на характерите и лидерските качества на състезателките. Впечатли ме огромната амбиция на Сиера Уорън да научи български език, както и огромното й желание за победи”, допълва още Елена Станкова.