Райс Мболи не обели и дума по адрес на бившия си клуб ЦСКА по време на представянето си като футболист на Филаделфия Юниън. Стражът явно е забравил шанса, който получи през пролетта на миналия сезон, когато му бе гласувано доверие въпреки блестящия Томас Черни. Разбира се, "армейците" разчитаха той да се представи стабилно, за да може да вземе участие на Световното в Бразилия и евентуално след това да бъде продаден. Именно това се и получи. Днешното поведение на Мболи към България и престоя му тук напомни за негово изказване по време на световното първенство. Запитан, какво ще каже на феновете си в ЦСКА и страната, той иронично отговори: "Аз съм имал фенове ли?! Не знаех"

"Искам да благодаря на Ник Сакивиш за предложението, което получих. След като се срещнахме и разговаряхме, бях убеден, че това е мястото за мен. Клубът има изготвен отличен проект, който съвпада с моите цели. Не ми бе никак трудно да се съглася да играя тук", каза Мболи.

"Досега не съм имал възможност, където и да съм бил, да покажа наистина на какво съм способен. Досега не се чувствах добре в страните, в които бях. Знаете, за да имаш успех трябва да се чувстваш добре не само на терена,. но и извън него. Познавам МЛС, гледал съм мачове. Имам и приятел, който играе в първенството, но той не знае, че в момента съм тук. Клубовете в Европа нямат възможност за бази, с каквито разполагат отборите тук. Това също е една от причините да приема това ново предизвикателство."

"Ако преди две години, дори година назад, ме бяхте попитали дали се чувствам опитен вратар, щях да ви кажа - не. Но сега е точно обратното. Научих много за това как се играе на високо ниво."

"През миналия сезон ми бе много трудно. Първата половина от сезона не играх, което не ми даваше мира. След това обаче нещата се обърнаха. Моята цел бе световното. И затова трябваше да работя много усилено."