Ден преди първия мач между Лудогорец и Партизан от квалификациите за Шампионската лига, „Тема Спорт" потърси за интервю президента на сърбите Драган Джурич. Въпреки натоварения график и постоянната му заетост, той се съгласи да отдели малко от времето си. Джурич е начело на клуба от 2008 година. Оттогава “гробарите” не спечелиха титлата само през миналия сезон, когато шампион стана Цървена звезда. Ето какво сподели той за предстоящия дуел с Лудогорец, който преди 12 месеца на същата фаза от надпреварата отстрани Партизан.
 
- Г-н Джурич, съдбата отново срещна Партизан и Лудогорец за Шампионската лига. Какво очаквате от сблъсъка?
- Чакат ни два доста тежки мача. Ще е много интересно да видим какво се е променило в отборите година по-късно. Всеки се надява да продължи, но победителят ще е само един. Дано този път това да е Партизан.
 
- Може ли първият мач в Разград да реши нещо или развръзката, както преди 12 месеца, пак ще е в Белград?
- Не бих искал да прогнозирам. За нас е важно в първия мач да постигнем добър турнирен резултат, който да ни даде големи шансове за реванша. Все пак ответният мач ще е пред нашата великолепна публика и вярвам, че тя ще ни помогне много. Ние се подготвяме еднакво и за двата мача. Първото полувреме е в България, а второто в Сърбия.
 
- Какви са шансовете на Партизан?
- Сега преди първия мач те са 50 на 50. След двубоя в Разград ще видим. Може да се променят.
 
-Амбициран ли е Партизан за реванш?
- Както вече ви казах, всеки иска да спечели. Във футбола никога не се знае какво те очаква накрая. Мисля, че думата реванш е малко силна. Все пак това не е война, а една игра. А това кой е по-добър и кой заслужава да продължи на плейофите, ще се види на терена.
 
-Смятате ли, че Лудогорец вече е доста по-зрял и опитен тим, отколкото преди година след участието си в групите на Лига Европа, където стигна до осминафиналите?
- Така е, но и Партизан игра в групите на Лига Европа, а и в тези на Шампионската лига. Това не е решаващ фактор. Било си е за миналата кампания.
 
- Търсихте ли Иван Иванов за съвет и мнение преди мачовете?
- Не, а и нямаме намерение. Той вече е в Базел и се е откъснал както от сръбския, така и от българския клубен футбол. Пожелавам му успех. Ние имаме отличен спортно-технически щаб, който вече е разузнал Лудогорец. Той е направил съответните анализи и сега играчите само трябва да спазват указанията.
 
- Има ли Партизан интерес към някой български футболист? Последното име, което се спрягаше, бе на Николай Бодуров от Литекс?
- На този етап не ни интересува нито един български играч. Не сме и търсили такива варианти за селекцията си.
 
- Мислите ли, че през тази година Лудогорец е по-силен?
- Аз лично не съм запознат в детайли с играта и състава на Лудогорец, но треньорите ми казаха, че са взели някои добри играчи. И ние си имаме своите силни страни и изпълнители. Без бой няма да се дадем. Желанието ни е да продължим към плейофите. Все пак Партизан остана единственият представител на Сърбия в Европа и трябва да защитим реномето му подобаващо.
 
- Имахте ли възможност да разговаряте със собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев или с някой от ръководството на клуба?
- Не, не съм. Няма да съм на първия мач, но ще се видим в Белград. Хубаво е да има такива хора като него във футбола, които да дават толкова пари. Той е страхотен джентълмен. Това, което прави, заслужава уважение.
РОСЕН АНГЕЛОВ/ТЕМА СПОРТ

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите