Доскорошният член на Управителния съвет на “Левски” Николай Илиев е разочарован от играта на отбора от началото на сезона.

„Какво да му коментираме на вечното дерби (б.р. - загубата с 0:2 от ЦСКА), за кое да се хванем, за да анализираме? Този двубой въобще трябва да бъде изтрит от аналите. Не можех да повярвам, че в него взеха участие "Левски" и ЦСКА, че въобще на терена са елитни отбори от първа дивизия. Та играта на нашия отбор беше като за "Б" група. На този мач няма какво да му се анализира, а само да бъдат отчетени двете красиви попадения на "армейците". Оттам нататък - нищо. Ако бяха събрали по един отбор от две махали, те щяха да направят по-добър мач, защото това на „Васил Левски" бе всичко друго, но не и организиран футбол. Такова безцелно ритане и пукане на топката не бях гледал. И то не само от страна на "Левски", а и от ЦСКА. Там не бива да се заблуждават, че играят нещо. Но е явно, че то е достатъчно за успех над "сините", каза пред „Тема Спорт" Ники Илиев.

Въпреки критиките си той бе категоричен, че на „Герена" не трябва да се впускат в нови смени на спортно-техническото ръководство, треньора и играчите. "Пепе Мурсия трябва да остане, да получи възможност да разгърне идеите си, да наложи методиката си. За него може да се съди едва след като е работил шест месеца. Лошото е, че поне до тук нищо не се вижда от действията му", посочи Илиев.

„Крайно време е обаче и играчите да подходят по-отговорно. Нека поне започнем да виждаме желание в тях, уважение към публиката. Почти никой от тях не знаеше за какво е излязъл срещу ЦСКА. Не успяха да използват дори психологическия момент от отпадането на съперника от Зимбру. Лошото е, че като цяло футболът ни върви надолу. Показателно за това е и представянето на тимовете ни в евротурнирите. Явно е, че продължаваме да копаем дъно след дъно. Футболните хора вече се умориха да повтарят какво е необходимо, за да се тръгне нагоре. Но на президентите сякаш им изнася играта да е на такова ниво. Само така можем да си обясним ставащото", завърши Илиев.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите