Лудогорец приема тази вечер Партизан в мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят стартира в 21:00 часа на "Лудогорец Арена" и БЛИЦ ще ви предостави възможност да го гледате директно с картина. Точно преди година двата отбора отново се изправиха един срещу друг в същата фаза на турнира, а накрая разградчани ликуваха, след което обаче не успяха да се справят и с Базел и пропуснаха възможността да се класират в груповата фаза на Турнира на богатите.

Ако шампионът на България отново елиминира Партизан, клубът със сигурност ще си осигури класиране за груповата фаза на Лига Европа. А това ще прибави директно още 1,3 милиона евро в касата на Лудогорец. Няма спор, че битката с "гробарите" ще е много тежка. Още повече, че треньорът Стойчо Стоев има огромни проблеми около състава. Заради контузии специалистът няма да може да разчита на защитниците Георги Терзиев, Александър Барт, Йордан Минев и скъпата покупка от Примера дивисион - колумбиецът Браян Ангуло. До последно под въпрос ще е румънецът Козмин Моци.

Заради окуцялата защита вероятно двойката централни бранители ще бъде Теро Мантула - Александър Александров, а на бековете ще стартират Жуниор Кайсара и Витиня. На вратата отново ще е Владислав Стоянов. Двойката дефанзивни халфове пък ще бъдат националите Дяков и Златински. Върджил Мисиджан и Михаил Александров се очаква да атакуват по крилата, докато Марселиньо ще бъде в ролята на плеймейкър, а Роман Безяк ще води атаката. Очевидно обаче разградчани не демонстрират добра форма напоследък. Избраниците на Стойчо Стоев разочароваха в Хасково, където сензационно загубиха с 0:1 на старта на новото пурвенство, след което последваха равенства с Дюделанж (1:1) и Черно море (0:0). Звучният шамар от новака в първия кръг трябваше да събуди позаспалия Лудогорец и феновете в Разград се надяват големият мач да е именно тази вечер.

http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/630/201308/20130807.tbnfxzlgub.jpg

В състава на Партизан ситуацията е доста по-добра в сравнение с тази при българите. Треньорът Марко Николич няма проблеми с контузени и наказани. Много е вероятно "гробарите" да стартира с двама в атака в лицето на Данко Лазович и Петър Шкулетич. По този начин сърбите целят да притесняват необиграната отбрана на домакините. Гостите се надяват най-малкото да отбележат гол днес, а при повече шанс ще търсят и победата, която да им даде огромно предимство преди реванша. Той е следващата сряда от 21:45 часа в Белград.

Интересното е, че и през 2013 година реваншът бе точно на 6 август, като в Сърбия Лудогорец се наложи с 1:0. В Разград, на 31 юли, българският първенец също победи - 2:1. Марселиньо, Михаил Александров и Христо Златински от дузпа се разписаха срещу Партизан миналия сезон, а Саша Маркович отбеляза единствения гол на сметката на "гробарите" срещу българите.

images.jpg
ЛУДОГОРЕЦ - ПАРТИЗАН

Днес от 21:00 часа
Разград,
ст. "Лудогорец Арена"
Съдия: Кен Хансен (Дания)
Пряко по Диема и БЛИЦ TV


ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Александров, Теро Мантула, Витиня, Светослав Дяков, Христо Златински, Михаил Александров, Върджил Мисиджан, Марселиньо, Роман Безяк
Контузени: Александър Барт, Георги Терзиев, Йордан Минев, Браян Ангуло
Под въпрос: Козмин Моци
Наказани: няма

ПАРТИЗАН: Саша Лукач, Владимир Волков, Воислав Станкович, Бранислав Трайкович, Саша Илич, Дарко Брашанац, Никола Дринчич, Андрия Живкович, Никола Нинкович, Петър Шкулетич, Данко Лазович
Контузени: Остоич, Фофана, Пантич, Н. Петрович
Наказани: няма

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите