Литекс се реваншира за загубата от Локомотив (София) при мъжете и спечели сблъсъка на дублиращите отбори с 3:0. Срещата беше от втория кръг на шампионата на тимовете до 21 г. За „оранжевия“ дубъл това беше първа среща, тъй като двубоят от първия кръг с ЦСКА беше отложен.
 
„Железничарите“ първи можеха да открият резултата, но останал сам срещу вратаря Преслав Йорданов стреля в страничната греда. В 13-та минута лошо избита топка от „червено-черната“ отбрана попадна в Ангел Здравчев и той от въздуха с левия крак откри резултата.
 
Последваха няколко удобни ситуации за гол, създадени след отлични пробиви от ляво на Александър Георгиев, но ловешките нападатели не успяха да поразят мрежата. В 31-та минута Илия Миланов удвои, след като се извиси при корнер и засече с глава центрирането на Момчил Цветанов.
 
След почивката Литекс продължи да доминира, но не успя да вкара още 2-3 възможности. В 61-та минута активният по десния фланг Ангел Здравчев нахлу в наказателното поле, а след асистенцията му Момчил Цветанов разстреля с топовен шут вратаря.