Мартин Камбуров се завръща за четвърти път в кариерата си в Локомотив (Пловдив). Това призна 33-годишният нападател пред plovdivderby.com. Той сподели, че е по-добре да играе, а не бъде резерва в ЦСКА. Камбуров ще направи първа тренировка като играч на „черно-белите“ в сряда вечерта от 18:00 часа на „Лаута“.
 
"Говорих със Стойчо Младенов и се разбрахме. За мен е по-добре да играя, отколкото да търкам пейката, ако ще това да е и ЦСКА. Благодаря на Стойчо за разбирането. Връщам се у дома", сподели Камбуров.
 
Мартин Камбуров е шампион и носител на Суперкупата на България с Локомотив (Пловдив) през 2004 г. Това ще бъде неговият пети престой при „черно-белите“. За първи път той става играч на „смърфовете“ през 2002 г. и остава четири години в клуба. След престой в Дубай се завръща на „Лаута“ през 2007 г., а после следва трансфер в Астерас Триполис.
 
През 2009 г. отново се връща, но след година отива в Далиен (Китай). След това играе за ЦСКА, за да се появи отново на „Лаута“ за сезон 20013/14. В началото на лятото напусна Локомотив и се върна в ЦСКА, но сега изминава обратния път от „Българска армия“ до Пловдив.