Райс Мболи си уреди живота с трансфера си във Филаделфия. Продажбата на алжирския национален вратар от ЦСКА в американския клуб ще бъде официално обявена до часове. Източници на БЛИЦ разкриха, че стражът ще получава 50 000 долара месечна заплата в новия си тим. Това прави почти шест пъти повече от парите, които Райс я взимаше, я не взимаше редовно в Борисовата градина. Тук неговото месечно финансово възнаграждение бе точно 6300 евро, което прави 8450 долара.
 
Малка подробност е, че договорът на Мболи с елитния американски отбор е за срок от три години.
 
Естествено, възниква въпросът – колко ще получи ЦСКА от трансфера. Припомняме, че в договора на вратаря с “червените” има освобождаваща клауза с цена от 300 000 евро.  Наскоро БЛИЦ писа, че Райс се е съгласил да направи компромис и да вземе по-ниска заплата в новия си клуб, за да може ЦСКА да прибере малко по-висока сума. В крайна сметка на “Армията” ще пристигнат от Филаделфия 470 000 долара или 350 000 евро. Което е с 50 000 евро повече от заложената цена в контракта на алжиреца с ЦСКА.
 
 “Първоначално Райс настояваше за заплата от минимум 55 000 долара, но той е намалил условията си и така ЦСКА ще е на плюс с 50 000 евро”, коментираха пред БЛИЦ запознати с продажбата на Мболи във Филаделфия.
 
Райс е имал конкретни оферти от редица други отбори в резултат на страхотното си представяне на Мондиал 2014 в Бразилия. Мболи обаче е отхвърлил предложения от Англия, Франция, Португалия и Турция, тъй като американците са му предложили най-висока заплата.