"Всичките ми приятели са семейни с деца, при мен обаче нещата не се получават", това проплака преди месеци шампионката по борба Станка Златева и като че ли Господ я чу, променяйки коренно живота й. "ШОУ" се добра до любопитни разкрития за златното ни момиче от село Крушаре, което вече живее в Бургас при гаджето си. Златева дори избяга от "Левски" и предпочете да се състезава за друг клуб, а причината за решението й е доста интересна. Промяната при Станчето настъпи, след като тя
 
най-после откри
любовта на
живота си
 
31-годишната боркиня е много щастлива от месец насам. Причината е, че среща бургаският гларус Димитър, в който се влюбва от пръв поглед. Отношенията между известната спортистка и 34-годишният мъж се развиват толкова бързо, че двамата вече живеят заедно. Но не в София, където Златева има няколко апартамента, а в Бургас. Влюбената боркиня се навила да бъде при любимия си в родния му град. В Бургас Димитър си изкарвал прехраната като охранител в дискотека. Близки на Станчето обаче прогнозираха, че тя най-вероятно ще го изкара от бранша. Златева едва ли ще търпи дълго да прекарва нощите сама, докато любимият й е навън.
 KAMATA 1_6.jpg
Вече сериозно се замисляла за създаване на семейство, въпреки че осъзнавала, че трябва още да изчака. Причината е в предстоящата през 2016 година олимпиада в Рио де Жанейро. Тя е последният шанс на Златева най-после да се окичи с така жадуваното олимпийско злато. Състезателката искала първо да сбъдне тази си мечта, след което вече да работи за наследници. Тя била толкова влюбена в Димитър, че още отсега му обещала, че ще го вземе с нея в Бразилия на Олимпиадата.

Едричкият бодигард също се чувствал отлично с именитата си половинка, която лесно навил да заживее при него в Бургас. От столицата пък Златева прибира добри постъпления, тъй като е отдала под наем три свои жилища в Студентски град. Откакто е популярна, боркинята все отмяташе темата за личния й живот, заявявайки, че успехите й на тепиха са приоритет. Заради мълчанието около случващото се в леглото й се стигна до там, че няколко пъти се коментираше дори сексуалната ориентация на златната Златева. Дори злите езици я определяха като обратна, на което тя много се дразнеше.
 
Победителката във "ВИП Брадър" и в момента не иска да говори за личния си живот. Не че се срамува да се покаже с новия си, а просто си е такава открай време - скромна и свита в себе си. "През годините почти не съм имала време за личен живот. Спортистите ще ме разберат най-добре. От лагери нямах време да се прибера вкъщи, какво остава да тичам по срещи и гаджета", разказа преди време петкратната световна и шесткратна европейска шампионка. Е, сега отново е по лагери и състезания, но има време и за Димитър. Златева най-после осъзнала, че трябва да се хване насериозно със стабилен мъж. Личният й треньор Симеон Щерев също това й повтарят напоследък. И както винаги, Станка и сега го послуша. Освен това
 
Бате Симо
познавал
Димитър,
 
който бил борец преди години. Именитият треньор одобрявал връзката на Златева с Митко. Още по-щастлива пък била майката на шампионката - Веселина, която вече чакала щерка й да я дари с внуче. Женицата, която си гледа градината в село Крушаре сама, след смъртта на съпруга й през 2006 година, мечтае да дундурка внуче и въпреки успехите на популярната си щерка вече смятала, че й е време за семейство, а не само за лагери и състезания. Станка обаче уверявала майка си, че има шанс за олимпийската титла в Рио и след като я спечели, тогава смятала да се задоми. За преместването в Бургас важна роля изиграло още нещо, разбира се основното било любовта.
 
"ШОУ" разбра, че на Станка й било обещано общинско жилище, ако стане състезателка на местния клуб по борба "Черноморец". След като очевидно е вманиачена в това да има колкото се може повече имоти, Златева с голямо любопитство се заинтересовала от предложението на кмета Димитър Николов. Заради огромния интерес към спорта, общината в Бургас разработва нови проекти. Един от тях е свързан с борбата, която е на особена почит в морския град.

И това не е случайно. Борбата е един от най-бургаските спортове. Бургазлия е първият олимпийски шампион на България - борецът Никола Станчев, чието име носи новата спортна зала в "Меден рудник". Кметът Димитър Николов и екипът му отдавна провеждали разговори със Станка, опитвайки се да я отмъкнат от "Левски". Наскоро шампионката пак се е срещнала с градоначалника, който дори я завел в новопостроена кооперация в центъра на Бургас, в която Златева получава общинското жилище. Състезателката от Крушаре била много радостна и бързо забравила за клуба си "Левски", на който донесе редица медали и купи през годините. Така Станчето вече е част от бургаския "Черноморец".
KAMATA 2_5.jpg 
Освен това тя е приела и да стане рекламно лице на града за "Европейска столица на спорта 2015". "Нещата в живота й започнаха да се нареждат така, както тя иска. В Бургас освен, че намери любовта, получи и много топло посрещане от общината. За пореден път се убеди, че всички я обичат, а и щом й предложиха жилището, на момента прие да защитава честта на "Черноморец", зарязвайки "Левски", коментираха познатите на Златева пред "ШОУ". Къде на шега, къде насериозно, те споделиха, че
 
Станка смятала
"синия" клуб
за карък
 
в досегашните й олимпийски участия, като се надявала, че като състезателка на бургаския отбор ще ликува в Рио де Жанейро. Разбира се, това й го желаем всичко от сърце, защото ако се случи, радостта за България ще е огромна.
ПЕНЧО СТАНКОВ/ШОУ