Младежкият национал на България Едисон Йорданов се надява и вярва, че ще получи шанс за изява в германската Бундеслига с екипа на Борусия (Дортмунд).

„Знам какво трябва да правя и го изпълнявам. Работя здраво в тренировките. Надявам се да се представя добре в мачовете на моя отбор и така да получа шанса да попадна в групата на Борусия (Дортмунд) за мач от Бундеслигата”, заяви Йорданов пред "24 часа".

Той започна силно сезона с втория състав на Борусия. В среща от първия кръг на Трета Бундеслига Едисон Йорданов откри резултата срещу Рот-Вайс. В Ерфурт дортмундци записаха победа с 2:1. Преди това Едисон се включи отначало в подготовката на първия състав на Борусия. Юрген Клоп взе офанзивния футболист на лагер и през зимата. След това той получи номер за основния тим на Борусия - 32. Именно в него Йорданов игра в проверките през този месец, като в две бе титуляр. Той записа и един гол.

"Отзивите за представянето ми там са изцяло положителни. Това ми каза треньорът ни във втория тим Давид Вагнер, който е близък приятел с Клоп. Тъй като Бундеслигата започва чак през втората половина на август, аз се върнах в Борусия II, защото за мен важното е да играя постоянно. Знам, че е трудно, но си пожелавам да стигна и до групата на първия състав за мач от първенството. Конкуренцията е голяма. В отбора дойдоха играчи като Чиро Имобиле и Адриан Рамос. Сезонът с Борусия II започна успешно и дано това да е добър знак. За мен най-важното е, че съм в клуб като Борусия, където младите играчи винаги са получавали шанс. Ще се боря да го заслужа", каза още 21-годишният Едисон.

Йорданов пристигна в Дортмунд миналото лято. През септември 2013 година пък дебютира за младежкия ни тим. Бащата на Едисон е български лекар, емигрирал в Германия. Майка му е германка.