Португалия победи Сърбия с 4:3 след изпълнение на дузпи и се класира за финала на европейското първенство за юноши до 19 години в Унгария. В редовното време и продълженията срещата завърши без отбелязани попадения, но при дузпите „мореплавателите" бяха по-съобразителни и ще спорят с Германия за титлата.

В герой за португалците се превърна резервният вратар Тиаго Са, който замени контузилия се в началото на продълженията Андре Морейра, а след това спаси удара на Милинкович-Савич и прати тима си на финала. Така Португалия си отмъсти на сърбите за загубата от тях на същата фаза миналата година, когато съперниците пак си биха дузпи, но тогава балканците продължиха си след това спечелиха трофея.

Иберийците поведоха след първата дузпа, а пропуск за Сърбия направи Гачинович, който не намери очертанията на вратата. При 3:2 Райкович спаси удара на капитана на Португалия Подставски, а Йокич изравни за 3:3. Иво Родригес отново изведе португалците напред, след което Тиаго Са спаси дузпата на Милинкович-Савич и сложи точка на спора.

Финалът между Португалия и Германия е в четвъртък.

Португалия – Сърбия 4:3 след дузпи (0:0 в редовното врем и продълженията)


При дузпите:
1:0 – Лопеш
1:0 - Гачинович пропуска (над вратата)
2:0 - А. Силва
2:1 - Здьелар
3:1 – Гузо
3:2 – Ристич
3:2 - Подставски пропуска (Райкович спасява)
3:3 - Йокич
4:3 - Родригес
4:3 - Милинкович-Савич пропуска (Са спасява)