Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви, че изцяло поема вината за срамното отпадане от Зимбру в Лига Европа. При гостуването в предаването "Спорт 7" по ТВ 7 наставникът на "червените" изрази разочарованието си от решението на феновете да изразят бойкота си точно във вечното дерби с "Левски", което "армейците" спечелиха с 2:0 вчера. Младенов е недоволен от издигнатия плакат, който гласеше: "Времето минава, повтарят се стари грешки. Кой е виновен - Стойчо или Томов??? Търпението свърши!". Екзекутора на Ливърпул категорично заяви, че никога не би предал феновете на любимия ЦСКА.

"Утрото винаги е по-мъдро от вечерта. Доста неща осмислихме. Има какво да анализираме и да подбряваме. В началото сме на сформирането на един отбор, който се надявам да радва феновете ни. Знаем, че най-сладките победи са срещу "Левски". Толкова поредни победи не се е случвало да има в историята на клуба. Това може да ни дава увереност и самочувствие в развитието на новия отбор. В ЦСКА сме максималисти. Търсим победата във всеки мач. Знаем, че най-голямата ни болка са международните мачове. Трябваше да елиминираме Зимбру и сме много разочаровани. Спортният министър на Молдова обаче каза, че са вложени 11 милиона в базата на клуба им. Видяхте какви трактористи бяха БАТЕ Борисов, но след това няколко години бяха постоянно в Шампионска лига", коментира Младенов.

"Аз съм виновен за отпадането от Зимбру, вината е само моя. Това, което се прави последните 20 години, е антиморално и антифутболно. През следващите 3-4 години трябва да изчистим всички дългове на клуба. Само така може да успеем", продължи легендата при гостуването в ТВ 7.

"Всичко е наред по оста Стойчо Младенов - Александър Томов. Не се почувствах добре след първата му декларация. Почувствах се предаден. Проведохме разговор. След него се почувствах по-добре. Първата декларация е може би била плод на емоция. След това излезе втора декларация и нещата бяха уточнени. Останах разочарован от плаката, който феновете издигнаха вчера. Те добре знаят състоянието на клуба. Знаят, че главните виновници ги няма (б.р. - визира "Титаните"). Ние проведохме една война и я спечелихме като ги изгонихме. Аз никога не съм крил каквото и да е от феновете и винаги съм им го казвал в очите. Никога няма да ги предам. Останах изненадан и разочарован. Те са прави да изискват и да притискат. Това е тяхната работа. На този мач аз останах изненадан от плаката. Не трябваше точно в този двубой да бойкотират. Внесе се допълнително напрежение. При нас има прозрачност и ние винаги им казваме истината. ЦСКА е заробен от дългове. Нашето спасение са феновете. Благодарение на това обединение, за което постоянно казвам, ние успяхме през миналата година", каза Младенов.

"Правим селекция всяка една година, защото футболистите си тръгват. Ще започнем да налагаме Петър Витанов. Не може да правим сравнение между Григор Долапчиев и нападателите, с които разполагаме в момента. Долапчиев има своите качества и трябва да ги развива, но не може да ги развива като резерва. Ако не можеш да се наложиш в македонски отбор, как ще можеш да се наложиш в ЦСКА. ЦСКА е марка, която трябва да се отстоява и трябва да гони победа във всеки един мач. С пари или без пари, с проблеми или без проблеми, трябва да гоним победа във всяка среща. Ще са ни необходими повече от 5 години, за да се стабилизираме. Не желая да коментирам "Левски". Имам специално отношение", добави наставникът на ЦСКА.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите