Треньорът на Литекс Красимир Балъков се оправда с умората след загубата с 0:2 от Локомотив (София). Това беше второто поредно поражение на "оранжевите" в "А" група след 0:1 от ЦСКА на старта. Балъков призна, че двете загуби в началото на сезона го притесняват.

„Заслужена победа на Локомотив на фона на това, което показахме. Това не беше лицето, което до този момент съм виждал. Може би на фона на последния мач, на който изиграхме в Унгария, в който хвърлихме много сили и момчетата се раздадоха на терена до последно, съставът не бе във физическо състояние, за да може да се противопостави на Локомотив. Бяхме много уморени“, коментира Балъков.

„Това не е оправдание, а реалност. Разбира се, че двете загуби в началото на сезона ме притесняват. Кой треньор не се притеснява след две поредни поражения. Реалист съм. След като губиш, треньорският стол винаги се клати. Днес, в този мач, който и да беше треньор, нищо повече не можеше да направи", продължи треньорът на Литекс.

„Късата подготовка, която направихме също оказва влияние. Не бяхме готови за началото на първенството. Това бе най-слабият ни мач до този момент. Всички футболисти играха без никаква агресия, много пасивно", каза още Красимир Балъков.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите